Hotel jest przyjaznym, cichym miejscem, chociaż znajduje się w centrum miasta. Krótki i przyjemny spacer do sklepów i portu. Bardzo miła i komunikatywna obsługa hotelu. Jako osoby cierpiące na celiakię mieliśmy problem ze znalezieniem restauracji, w których można gotować bez glutenu, ale w końcu ją znaleźliśmy. Nieco dalej od plaży znajdują się restauracje, które gotują doskonałe jedzenie w przyjaznej cenie, dlatego polecamy zajrzeć do recenzji Google.
Zakwaterowanie
Bardzo pomocny i miły właściciel. Zaskoczyła mnie wyższa cena klimatyzacji, ale poradziliśmy sobie bez niej. Jedyną rozrywką byli palacze wokół nas na balkonie, co czasami uniemożliwiało wentylację. Ręczniki i koce zmieniane były co drugi dzień, codzienne sprzątanie, idealna czystość, przyjemne siedzenie na zewnątrz podczas śniadania przy basenie
Wyżywienie
Zjedliśmy śniadanie, choć mieliśmy własny tost, nie było ono obfite. Codziennie masło, marmolada, sok, czasami miód, ser i salami (z glutenem) – pani życzliwie dodała zamiast salami chociaż plasterek sera. Czasami jogurt - nie smakował dobrze, kawa byłaby lepsza, lepszej jakości, najlepiej espresso. Na osobę przypadało tylko jedno jajko.
Obsługa w hotelu
korzystaliśmy z basenu, ale tylko do 18:30, choć było przyjemnie chłodno
Plaża
na trzech najłatwiej dostępnych plażach było wystarczająco dużo ludzi, ale na największej plaży Valtos zawsze było wystarczająco dużo miejsca dla nas, „dekarzy”. Woleliśmy iść mniej więcej środkiem, gdzie woda i piasek były najczystsze. Motorówki i łódki były trochę niepokojące, ale było to wykonalne. Ludzi było też sporo po lewej i prawej stronie plaży, jednak była tam dość gruba warstwa drobnego żwiru, po którym trudno było chodzić, a czystość wody była znacznie gorsza. Aby dostać się na plażę, zawsze musieliśmy wędrować ulicami miasta, zanim się zorientowaliśmy. Na stromej ścieżce w stronę plaży doszło również do lekkiej kontuzji stopy, dlatego należy zachować ostrożność – dobre obuwie!
Ta recenzja została automatycznie przetłumaczona za pomocą Google Translate